huisstijl icoon pen schrijven cirkel

Huisstijl is meer dan alleen een logo. Het is de combinatie van vormen, kleuren, teksten (typografisch en taalgebruik) en beelden waarmee je jezelf in de markt zet.

contacteer mij
OF BOEK HIER METEEN JE GRATIS VIDEOGESPREK

Een eigen, unieke stijl thuisbrengen

Een huisstijl is een belangrijk onderdeel van je brandingstrategie. Het is wie je bent en wat je doet op een juiste en consistente manier naar buiten brengen. Hier ontstaat bij heel wat bedrijven een kloof. Vaak strookt het imago niet met hoe ze eigenlijk naar buiten willen treden. Daar speelt huisstijl een belangrijke rol in.

Je wilt een imago dat bij je bedrijf past en bovendien een positieve indruk maken bij je doelgroep. Daarom is een passende huisstijl zo belangrijk, want deze weerspiegelt waar je voor staat. Een professionele visuele identiteit wekt vertrouwen bij de klant en verhoogt de geloofwaardigheid.

Waarom heb ik een huisstijl nodig?

Het succes van een onderneming is niet louter en alleen het resultaat van goeie producten of diensten. Het imago (en dus de look & feel) van het bedrijf heeft hier ook een belangrijk aandeel in. Het effect van een visuele identiteit wordt sterk onderschat, omdat dit niet duidelijk meetbaar is.

De huisstijl is een manier om er visueel uit te springen. Dit kan door een opvallend visitekaartje, gevatte copy, folders en brochures, website, …

Een huisstijl creëert jouw merkidentiteit en herkenning

Je onderneming of vereniging heeft een doelgroep en waarden voor ogen, vertaald in een logo en huisstijl. Hoe beter de doelgroep zich kan identificeren met de waarden die jouw bedrijf vertegenwoordigt, hoe gemakkelijker ze tot een conversie zullen overgaan.

Alle media-uitingen van je bedrijf moeten in een eenduidige stijl opgebouwd worden. Ziet je flyer er volledig anders uit dan je website? Dan werkt dit verwarrend bij je prospecten en klanten.

Als je herkenbare huisstijl overal terugkomt, bouwt dit vertrouwen op bij het publiek. Een logo en huisstijl vertellen in één oogopslag: dit is een professioneel bedrijf en dat niet. Hiermee staat of valt je geloofwaardigheid.

ja, ik wil advies

De 7 ETERNITY-argumenten om een nieuwe huisstijl te lanceren

  • De opstart van je onderneming of vereniging

  • Een fusie of overname

  • Je huidige branche of niche trekt niet het juiste publiek aan

  • Je huidige huisstijl is gedateerd

  • Je bedrijfsactiviteiten wijzigen

  • De naam van je onderneming of vereniging verandert

  • Je huidige huisstijl is niet logisch opgebouwd en moet herzien worden

Ik wil graag advies

STAP 1  →  STAP 2  →  STAP 3  →  STAP 4

Terug naar het overzicht